Lekker wandelen tijdens de Wiericketocht

Bodegraven – Nadat het organiseren van wandeltochten door corona helaas lange tijd niet mogelijk was, gaat de winterserie van Wandelvereniging WS78 weer van start! Uiteraard houdt de vereniging zich daarbij aan de geldende coronamaatregelen. Omdat we starten in een horecagelegenheid, moeten wandelaars een coronabewijs kunnen tonen. 

Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 2 oktober een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Bodegraven. De wandelaars voor de 40 km starten om tussen 8.00 en 09.00 uur vanuit Sporthal De Sporthoeve, Vromade 1, 2411 LLG Bodegraven. De 20 km lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor € 7,50, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting. Voor 8.30 uur en na 16.00 uur wordt het gebruik van een reflectievest en zak- of hoofdlamp aanbevolen. 

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat vanaf de start langs de Oude Rijn naar Fort Wiericke Schans, in 1673 gebrouwd in opdracht van stadhouder Willem III als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Via de Enkele Wiericke en het Wierickepad gaat de 40 km verder naar Driebruggen. Een klompenpad brengt de wandelaars naar de rust bij de Ruige Weide, waarna de tocht verder gaat richting Oudewater. De 20 km snijdt na de soep/koffiepost op 8,6 km een deel van de route af en loopt samen met de wandelaars van de 40 km door de prachtige Reeuwijkse Plassen terug naar Bodegraven.

COLUMNS

Herziening of bezinning
Cornelis Hagen

Herziening of bezinning

Advertentie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter