Burendag 2021: zonder de 1,5 meter regel, maar met poffertjes!

Bodegraven-Reeuwijk – Zaterdag 25 september was het de Landelijke Burendag en ook in Bodegraven-Reeuwijk waren overal gezellige activiteiten georganiseerd. Zo kon je in Bodegraven bij het Huis van Alles aan de Vromade genieten van zowel buitenlandse hapjes als oer-Hollandse poffertjes, een vogelhuisje knutselen of meehelpen aan een grote muurschildering die de verbondenheid met elkaar in de gemeente symboliseert.

Poffertjes
De verbindende factor tussen de dorpen Reeuwijk-Brug en Bodegraven waren deze dag de poffertjes. Ook in Brug kon je genieten van heerlijke ‘mini-pannekoekjes’. Er waren oudhollandse spelletjes en het Repair Café stond klaar voor iedereen die iets te repareren had. Het Dorpsteam Reeuwijk-Brug maakte gebruik van de gelegenheid om een samenvatting van de dorpsvisie Reeuwijk-Brug te presenteren.

Dorpsvisie Reeuwijk-Brug
Samen met honderden inwoners en ondernemers is de afgelopen jaren gesproken over hoe het dorp er in de toekomst moet gaan uitzien. De inwoners van het dorp aan de plassen maken zich vooral zorgen over het verdwijnen van de natuur, de toename van recreatie en toerisme, maar ook het verlies van het dorpse karakter en de overlast van vliegtuigen.

Men ziet graag meer betaalbare woningen voor jong en oud met vooral een Reeuwijkse maat, passend in het dorp. Geen grootschalige bedrijven, meer groen en vooral minder zwerfafval.

En daar kon men direct mee aan de slag tijdens de Burendag, want het Mobiele Milieustation van Cyclus was een groot deel van de dag aanwezig in Reeuwijk-Brug. Meer dan 100 mensen leverden klein huishoudelijk afval etc. in. Patrick en Martijn van de Zwerfafvalchallenge deelden gratis grijpstokken en andere opruimmaterialen uit.’ s Middags ging het Milieustation door naar Reeuwijk-Dorp, waar ook al behoorlijk wat mensen aan de slag waren geweest om de schuur eens lekker op te ruimen en klein afval keurig in te leveren.


Het team van EGH ging een kijkje nemen op de verschillende locaties.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Columns

Herziening of bezinning
Cornelis Hagen

Herziening of bezinning

Advertentie