Weekendtips

Bodegraven-Reeuwijk – Gezellig erop uit vandaag en nog geen plannen? Dan ben je natuurlijk op zoek naar leuke tips. We zetten er even een paar voor je op een rijtje.

Natuurfeest in het Goudse Hout
Op zondagmiddag 26 september organiseren het Weilandklooster, IVN, A Rocha en De Klup een bruisend natuurfeest in het Goudse Hout. Het programma is voor jong en oud!

Verschillende activiteiten
Ga mee op ontdekkingstocht met een gids van IVN. Je zult versteld staan wat er onderweg te ontdekken valt. Of schuif aan bij één van de vele workshops (botanisch schilderen, stempelen met hout, vilten, vegan cooking, dichten in de natuur, creatief met natuurlijke materialen). Wil je liever in stilte genieten van het Goudse Hout? Loop dan mee met de meditatieve wandeltocht.

Praktische informatieDe natuurdag is van 14:00 – 17:00 uur op het terrein van Waterscoutinggroep Cornelis de Houtman, Platteweg 42a in Reeuwijk. 

De toegang is gratis, kosten voor deelname aan creatieve workshops zijn € 2,50 p.p. (materiaalkosten). Je kunt contant of met pin betalen.

Meer informatie: http://weilandklooster.nl/activiteiten/

Kunst op de Hortus Populus
Vorige week was het de Kunst- en atelierroute in Bodegraven-Reeuwijk. Tot halverwege oktober kun je voor spraakmakende en aansprekende kunst ook nog naar de Hortus Populus in Bodegraven. Daar hebben 10 kunstenaars uit Bodegraven en directe omgeving een of meerdere werken geplaatst. De tuin is immers meer dan een groentetuin en leent zich prachtig om kunstwerken tentoon te stellen. Kunst waardoor je als toeschouwer anders gaat kijken naar materialen, mens en dier.

Circulaire kunst
Omdat je ziet dat materialen die als vergankelijk worden beschouwd en weggegooid worden, juist opnieuw iets moois voortbrengen. Een tweede leven en zo bijdragen aan circulariteit.
Of afbeeldingen van dieren en planten die onbelangrijk worden geacht in onze snelle wegwerpmaatschappij, die een eervolle plek krijgen. Zo zetten ze ons aan tot nadenken over wat “waardeloos” is en wat toch waarde heeft.
De titel van het project is “Natuur en vergankelijke kunst”. Een mooi boekje met werken van de kunstenaars is te koop voor € 1,50. Verder mag je vrij rondlopen en genieten.

Ga kijken! De tuin is ‘s ochtends open vanaf 09:00 uur, behalve op donderdag.

Misschien is er nog plaats?

Workshop Sieraden Maken met “de verloren was techniek”
Vandaag is er van 12:30 – 17:00 uur   in   Galerie – Edelsmederij Jackie’s Gouda een unieke workshop, waarbij je helemaal zelf een sieraad maakt wat later in zilver, of voor wie wil in goud, wordt gegoten. De workshop wordt gegeven in 2 dagdelen. Het eerste dagdeel ga je een sieraad ontwerpen op papier wat je daarna uit was gaat snijden en vormen. Dit wasmodel gaat naar de gieter die er een mooi afgietsel van maakt. Na twee weken zie ik je weer terug en ga je jouw sieraad afwerken zodat je een mooie shiny ring, hanger of oorbellen mee naar huis kunt nemen. Een sieraad waar je trots op kunt zijn. Tijdens de workshop krijg je uiteraard uitgebreide uitleg over “de verloren was techniek”

Wat kun je nog meer verwachten: een kopje koffie of thee met wat lekkers, een lichte maaltijd met een lekker soepje , drankjes en het tweede dagdeel zullen we afsluiten met een lekker glas wijn/fris en snackies.

Het maximale aantal deelnemers is zes. Je kunt deze workshop natuurlijk alleen doen, maar ook met je vriend, vriendinnen, je moeder, vader of collega’s. Met wie je ook komt, het worden gegarandeerd twee hele leuke en leerzame dagen waarbij gezelligheid centraal staat.

Ga je binnenkort trouwen en wil je eens wat anders dan de standaard ringen? Kom dan met je lief deze workshop doen en maak je eigen persoonlijke, unieke ringen!
Voor info en een prijsopgaaf kun je me altijd een mail sturen. Ik neem dan graag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten toelichting
€ 165,00 voor twee dagdelen, incl. warme drankjes met lekkers, lunch, hapjes en drankjes.

Meer info
www.galerie-jackies.com
info@galerie-jackies.com

Goudse Schouwburg
In de Goudse Schouwburg is vanmiddag voor iedereen ouder dan 12 jaar de voorstelling de waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen door Meneer Monster.

Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. Een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 5000, een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken, een vliegende gebakken-ei-auto en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur.

En dat is maar goed ook want Andy en Terry moeten een groot raadsel oplossen – Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen!! Zo belanden de idioten in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk, een 100 jaar durende Ninja-slakken-reis en ontmoeten ze hun grootste vijanden: Groentes.

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de ZAPP Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog stommer stuk.

Nee maar echt, het is volkomen geschift.

Meer info: https://goudseschouwburg.nl

Let op coronapas is verplicht

COLUMNS

Herziening of bezinning
Cornelis Hagen

Herziening of bezinning

Advertentie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter