VSTS pakt de winst op het Herculesplein

Bodegraven – Zaterdag 16 oktober speelde VSTS dames 1 in Utrecht tegen VV Utrecht dames 3. De eerste set begon coach Dennis Strang met: Judith Terpstra, Krystel Termorshuizen, Eline Hazelaar, Terra Perotti, Denise Peeters, Merel Florie en Naila Sabovic in de basis. Het begin van deze set ging heel gelijk op met veel lange rally’s. Door de goede service-pass van Sabovic nam VSTS toch de leiding. Door de servicedruk die VSTS in huis heeft te gebruiken bouwden ze de voorsprong uit. Terpstra kon de aanvallende dames goed aanspelen waardoor zij veel punten scoorden. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-18.

De tweede set begon met dezelfde opstelling en ook in deze set ging het in het begin gelijk op. Utrecht zette de dames uit Bodegraven onder druk met hun service en naarmate de set vorderde keken de dames tegen een kleine achterstand aan. Het goede spel uit de eerste set was nu minder, waardoor het lastig was om punten terug te pakken. Na een time-out van Strang gingen de meiden er weer vol voor en hebben ze nog wat punten weten te behalen. Olivia van Wijngaarden kwam in het veld voor Peeters, maar uiteindelijk heeft Utrecht deze set gewonnen met 25-18.

Een voorsprong werd gelijk behaald door VSTS dames 1 in de derde set. Er was aanvals druk en er werd weer met overtuiging gespeeld. De sfeer in het veld was goed en door fouten van VV Utrecht kon VSTS nog meer in het spel komen. Ze kwamen direct op een grote voorsprong. Aan het einde van de set werd VSTS nog onder druk gezet door de service van VV Utrecht, maar de dames uit Bodegraven wisten zich te herpakken en wonnen de set met 25-21.

In de laatste set hebben de speelsters van VSTS echt kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Hier speelden de dames vrijuit waardoor er rust was in het veld. Terpstra verdeelde het spel heel gevarieerd en VV Utrecht had hier geen antwoord op. Er werd een grote voorsprong behaald en de dames uit Utrecht werden volledig gedomineerd door VSTS. De wil om te winnen bleef de hele set aanwezig en de dames uit Bodegraven wonnen de set met 25-12.

VSTS heeft zeer goed gespeeld en ging naar huis met een mooie overwinning van 3-1. Volgende week is er geen wedstrijd, maar zaterdag 30 oktober speelt VSTS dames 1 thuis tegen DVC dames 1 om 16.30 uur.