Ap Quist vertelt over het verhaal achter de tentoonstelling ‘Een reis waarheen? Waarom?

Tot en met 19 mei is de indrukwekkende foto-expositie van de Ap Quist nog te zien in het Evertshuis. De expositie bestaat uit 28 indringende foto’s die Quist in de afgelopen jaren heeft gemaakt in 4 concentratiekampen. Tijdens een speciale lezing neemt de fotograaf mee in het verhaal achter de fraaie zwart-wit foto’s en toont fragmenten uit barakken en concentratie.

Vaak lijken de foto’s vooral hele mooi beelden, kunstzinnig verantwoord gemaakt. Kunst om aan de muur te hangen. Totdat het verhaal erachter bij je binnenkomt. Op onnavolgbare wijze weet Ap Quist met zijn verstilde beelden de impact van de mensonterende omstandigheden te pakken en dat is ook precies wat de fotograaf wil bereiken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u bij diverse foto’s een toelichting?

Dan bent u  op woensdagochtend 11 mei  om  10.30  uur en vrijdagmiddag zijn om 15.30om 15.30 welkom in het Evertshuis.

Fotograaf Ap Quist is dan aanwezig en vertelt u graag meer over het verhaal achter de foto.

(De expositie werd mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk)

COLUMNS

Mesdagstraat afsluiting.
Column, Cornelis Hagen

Mesdagstraat afsluiting.

Advertentie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter