Driebruggen vreest einde huttenbouw

Bodegraven en Nieuwerbrug hebben de Vakantie- en Speelweek. In Reeuwijk-Brug is er de Zeilweek en in Driebruggen staan de donderdag, vrijdag en zaterdag van de laatste week van de zomervakantie al jaren in het teken van het bouwen van hutten, georganiseerd door speeltuin De Wildebras. Aan die traditie zou zomaar een eind kunnen komen wanneer de nieuwbouwplannen voor een nieuwe brandweerkazerne in gang worden gezet.

Want volgens die plannen gaat er de komende jaren flink geschoven worden in de dorpskern aan de dubbele Wiericke. Zo moet het gebouw waarin op dit moment de brandweer is gevestigd, het voormalig gemeentehuis aan de Groendijck 20, worden herontwikkeld tot woningbouw en ‘verhuist’ de nieuw te bouwen kazerne naar het terrein waar nu de volkstuinen liggen. Die verhuizen dan weer op hun beurt naar het perceel tussen de Groendijk en het Westeinde en dat is het terrein waar de afgelopen jaren het huttenfestijn werd gehouden.


Zo lijkt iedereen erop vooruit te gaan. Behalve de speeltuinvereniging die nog steeds geen perspectief heeft gekregen van het gemeentebestuur waar voortaan de zomervakantie in Driebruggen feestelijk kan worden afgesloten. Ook veel inwoners vinden het jammer wanneer een van de weinige sociale activiteiten die jong en oud in het dorp verbindt zou moeten verdwijnen.


Volgens Gijsbert Kastelein van ‘De Wildebras’ hebben de gesprekken met de gemeente tot nu toe geen oplossing gebracht. Een stuk weiland huren voor de activiteit, zoals de gemeente voorstelt is volgens Kastelein geen optie. “Onvermijdelijk blijven er spijkers achter en daar zit geen boer op te wachten”. Bovendien is er nog een ander probleem. De hutten worden gebouwd van pallets, die na afloop in een groot vuur worden verbrand. Vanwege de fijnstofproblematiek is dit waarschijnlijk ook een gepasseerd station. Het materiaal moet voortaan na afloop afgevoerd worden en hier ontbreken de financiële middelen voor bij de kleine vereniging.


“Kortom”, verzucht Kastelein, “we hopen er op tijd uit te zijn, maar tot nu toe het loopt het overleg niet echt soepel.” Overigens zijn meer inwoners niet blij met de nieuwe plannen, maar dan om andere redenen. De nieuwe brandweerkazerne wordt maar liefst 10 meter hoog, waardoor verschillende aangrenzende huizen hun vrije uitzicht kwijt raken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter